Mediation

Mediation

Wat is mediation nu precies? Mediation is het oplossen van conflicten met behulp van een neutrale bemiddelaar, de mediator: hierbij doet de mediator geen uitspraak in het conflict, maar begeleidt hij het proces waarbij partijen zelf een een oplossing voor hun probleem vinden.

En dat is ook mijn streven. De communicatie tussen partijen zodanig herstellen, dat er tijdens de mediation maar ook nog lang daarna goed overleg mogelijk is. Op deze manier zal een oplossing ook echt een oplossing blijven.

Mijn specialisaties zijn familiekwesties, zoals echtscheidingsconflicten of erfrechtelijke conflicten. Maar ik ben ook beschikbaar voor andere soorten problemen, zoals burenruzies.

Door de ontspannen sfeer voelen mensen zich al gauw bij mij op hun gemak. Dit vind ik heel belangrijk. Een veilig en vertrouwd gevoel leidt namelijk tot een beter gesprek. Partijen gaan weer naar elkaar luisteren en dat is vaak de eerste stap naar de oplossing van het probleem. Kinderen en hun belangen staan bij mij bovenaan. Zij mogen nooit de dupe worden van de scheiding van hun ouders en daar zal ik mijn uiterste best voor doen.

Zo nodig maak ik gebruik van deskundigen, maar dat zal ik altijd in overleg doen.